puukkoo
HeKokit Pihvipizza Heteropizza BP-pizza Kebab-pizza Palanut pizza Leipäpizza Makkara Banaanipizza Loimipizza Sisäfilee Tuplajuusto Kropsu Tortillapizza Tortilla Death Sandwich Sandwich of Pain Makkarapizza Grillaus Pohjatuuli Ylihärmä BBC Minirullakebab Vieraskirja

Tortillapizza

Taas kerran oikeiden pizza-ainesten puutteessa päädyin tarkastelemaan kaapin sisältöä. Tortillamateriaalia näytti löytyvän vaikka kokonaisen meksikolaiskylän tarpeisiin, joten päätin taas soveltaa. Tortillapohjat ovat pizzapohjia huomattavasti ohuempia, joten liimasin kaksi päällekkäin juustodipillä. Tomaattipyreen puuttuessa korvasin sen Thick & Chunky Salsalla. Juustodipillä ei saanutkaan korvattua kaikkea juustoraastetta, joten raastoin kaapista päälle Oltermannia.

Tortillat olivat medium-kokoa, joten niitä mahtui pellille neljä. Yhteen pizzaan laitoin oliiveja, joista toinen koemaistajista pitää huomattavasti itseäni enemmän. Murensin broilerpullia käsin, katkoin oliivit puoliksi saksilla ja veistelin ohuita banaaniviipaleita veitsellä. Vuorasin kaiken sopivalla juustoraastekerroksella.

Matalilta ja laakeilta lautasilta syötäessä tortillapohjat pysyivät hyvin yhdessä, niitä voinee liimata vaikka tomaattipyreellä tai ketsupillakin, jos juustodippiä ei ole käytettävissä. Tortillapizzat tuntuivat pysyvän aika kauan kuumina, kuten yleensä runsaasti täytettä laitettaessa. Salsa lisäsi hieman tulisuutta, kunnolla sitä haluttaessa pitäisi lisätä jalapenoja ja chilejä. Kumpikin koemaistaja totesi pizzat hyvänmakuisiksi, joten tuli tämäkin todistettua - tortilla-aineksista voi tehdä pizzaa.

Valid XHTML 1.1 Valid CSS!