Vampupizza:
Loimipizza:
Ruokajuomana Hartwallin Moottoriöljyä ja maitoa
Vampupizzan valmistuksessa ensin levitetään pizzapohjalle pizzapyreetä ja valkosipulikastiketta. Sitten levitetään kebablastut, joiden joukkoon VAROVASTI punaista chiliä mahdollisimman pieninä paloina. Ensin kannattaa avata chili, poistaa siemenet ja leikata ensin pitkittäisiä tikkuja chilin kuoresta, sitten poikittain saksilla pizzan päälle tasaisesti, pieninä hitusina. Tämän jälkeen sinihomejuustoa pieninä sormin jyrsittyinä kokkareina maun mukaan. Lopuksi levitetään päälle juustoraastetta, ja paistetaan 250 asteessa.
iLoimipizzan valmistuksessa kaksi ensimmäistä vaihetta ovat samoja, tosin ilman valkosipulikastiketta. Sitten otetaan leikkuulaudalle rosvopaistia, leikellään samaan tyyliin kuin vaikka kinkkuleikkeet pystysuorin ja vaakasuorin viilloin; levitetään tasaisesti pohjalle. Tämän jälkeen hyvin vähän punaista chiliä, vähemmän kuin Vampupizzassa. Seuraavaksi ananaspaloja. Banaanista leikataan ohuita suikaleita veitsellä, otetaan päärynänpuolikkaita ja tehdään niistä paloja veitsellä, levitetään pizzalle. Edellisten kolmen aineksen vastapainoksi pilkotaan hieman paprikaa. Sitten vielä juustoa.
S-marketissa oli onneksemme sopivan epäilyttävän näköistä Hartwallin Mustaa Jaffaa. Ja kuten voi havaita, Leatherman on erinomainen ruokailuväline. HUOM! Chilin käsittelyn jälkeen *EI* kannata hieroa silmiään käsien pesun jälkeenkään, varsinkaan saunassa...
Koemaistajina toimineista viidestä henkilöstä osalle pizzat, varsinkin Vampupizza, oli hieman liian tulista johtuen punaisista chileistä. Kelpo pizzoja silti, Vampupizza varsinkin aurajuuston ja kebabin ystävälle; sen maku oli tummahko, ravitsevan tuntuinen. Loimipizza oli monen mielestä mukavan raikasta, erilaista ja hieman kevyempää. Ilman punaisia chilejä se sopisi hyvin myös henkilöille, jotka eivät pidä tulisesta ruoasta tai eivät ole tottuneita pizzansyöjiä. Siinä maistui myös kiitettävästi rosvopaisti, joka kyllä maksoikin normaalia kinkkuleikettä enemmän. Vampupizzan olemus kaikenkaikkiaan oli tulinen ja aurajuuston sävyttämä, Loimipizzan hedelmäinen ja erilainen.