Vampupizza:
Loimipizza:
Ruokajuomana Hartwallin Moottori�ljy� ja maitoa
Vampupizzan valmistuksessa ensin levitet��n pizzapohjalle pizzapyreet� ja valkosipulikastiketta. Sitten levitet��n kebablastut, joiden joukkoon VAROVASTI punaista chili� mahdollisimman pienin� paloina. Ensin kannattaa avata chili, poistaa siemenet ja leikata ensin pitkitt�isi� tikkuja chilin kuoresta, sitten poikittain saksilla pizzan p��lle tasaisesti, pienin� hitusina. T�m�n j�lkeen sinihomejuustoa pienin� sormin jyrsittyin� kokkareina maun mukaan. Lopuksi levitet��n p��lle juustoraastetta, ja paistetaan 250 asteessa.
Loimipizzan valmistuksessa kaksi ensimm�ist� vaihetta ovat samoja, tosin ilman valkosipulikastiketta. Sitten otetaan leikkuulaudalle rosvopaistia, leikell��n samaan tyyliin kuin vaikka kinkkuleikkeet pystysuorin ja vaakasuorin viilloin; levitet��n tasaisesti pohjalle. T�m�n j�lkeen hyvin v�h�n punaista chili�, v�hemm�n kuin Vampupizzassa. Seuraavaksi ananaspaloja. Banaanista leikataan ohuita suikaleita veitsell�, otetaan p��ryn�npuolikkaita ja tehd��n niist� paloja veitsell�, levitet��n pizzalle. Edellisten kolmen aineksen vastapainoksi pilkotaan hieman paprikaa. Sitten viel� juustoa.
S-marketissa oli onneksemme sopivan ep�ilytt�v�n n�k�ist� Hartwallin Mustaa Jaffaa. Ja kuten voi havaita, Leatherman on erinomainen ruokailuv�line. HUOM! Chilin k�sittelyn j�lkeen *EI* kannata hieroa silmi��n k�sien pesun j�lkeenk��n, varsinkaan saunassa...
Koemaistajina toimineista viidest� henkil�st� osalle pizzat, varsinkin Vampupizza, oli hieman liian tulista johtuen punaisista chileist�. Kelpo pizzoja silti, Vampupizza varsinkin aurajuuston ja kebabin yst�v�lle; sen maku oli tummahko, ravitsevan tuntuinen. Loimipizza oli monen mielest� mukavan raikasta, erilaista ja hieman kevyemp��. Ilman punaisia chilej� se sopisi hyvin my�s henkil�ille, jotka eiv�t pid� tulisesta ruoasta tai eiv�t ole tottuneita pizzansy�ji�. Siin� maistui my�s kiitett�v�sti rosvopaisti, joka kyll� maksoikin normaalia kinkkuleikett� enemm�n. Vampupizzan olemus kaikenkaikkiaan oli tulinen ja aurajuuston s�vytt�m�, Loimipizzan hedelm�inen ja erilainen.