Ylihärmä
BBC
Tämänkertaisiin pizzoihin meitä inspiroivat Rehupiikles kappaleellaan Ylihärmä, spiraalimehiläiset päässä ja BBC:n ruokaohjelmat.
Jahka vierailta planeetoilta ei enää ohjailtu ajatuksiamme, levitimme taas täytteitä normaalisti. Nuggetit halkaistiin, niiden väleihin heiteltiin tomaatinpaloja, paprikaa, valkosipulinkynsiä sekä jalapenoja.
Siirreltävä leikkuulauta osoittautui käteväksi.
Juustoa olisi oikeastaan saanut olla enemmänkin. Paistoimme 230 asteessa, uunista ottamisen jälkeen ripottelimme valkosipulijauhetta ja oreganoa. Juomana toimi Schweppes American Ginger Ale, kun Canada Drytä ei ollut saatavilla.
Ylihärmä-pizzasta tuli suhteellisen mieto, nuggetit olisivat ehkä kaivanneet seurakseen sipulia tai enemmän valkosipulinkynsiä tai jalapenoja. Nuggettien maustamista eksoottisilla mausteilla olisi myös syytä kokeilla. Tomaatinpalaset osoittautuivat oikeanmuotoisiksi.
Toiseen pizzaan valitsimme päätäytteeksi savustetun kinkun suikaleina, jota tukemaan ostimme myös Kippari-juustoa. Ensin roiskaistiin ketsuppi ja savukinkut pohjalle.
Virtuoosimaisista veitsenliikkeistä päätellen peja oli viettänyt yhden jos toisenkin tunnin assimiloivien BBC Food -ohjelmien vangitsemana. Aseteltiin tomaatinviipaleet, paprikasuikaleet ja valkosipulinkynnet.
Kippari-juusto on aromiltaan varsin vahvaa, joten käytimme sitä hieman säästeliäästi lisäten Oltermanni-viipaleita väliin.
Täytteiden määrän ja pizzan paksuuden vuoksi paistoimme sitä jonkin verran normaalia kauemmin. Juustoviipaleet loivat täytteille katon, jonka alla lisukkeet muhivat osan nesteistä tiristessä juuston välistä pintaan.
Uunista ottamisen jälkeen lisäsimme oreganoa ja annoimme vetäytyä hetken. Pizza oli senkin jälkeen hyvin kuumaa, joten aloimme syödä sitä varoen reunoilta alkaen. Savuaromit onnistuttiin saamaan selkeästi esille. Positiivisimpana yllätyksenä valkosipulinkynnet sopivat erinomaisesti makuun ja toivat siihen vaihtelevuutta muhittuaan omissa koloissaan täytteiden keskivälissä.