Kropsu on etel�pohjalainen perinneruoka; ohutta ja rapeaa pannukakkua asenteella. Ei siis mit��n etel�n vellihousujen pullam�ss��. Kropsu valmistuu helposti ja sit� voi k�tev�sti ottaa mukaan vaikka taskuun ja vedell� naamaan jos alkaa hiukoa. Kropsusta on paljon muunnelmia, tunnusomaisena tekij�n� sill� on nimenomaan rapeus, ja tiiviin per��nantamaton pohjalainen asenne.
Kropsun valmistamistilanteeseen ajoi t�ll� kertaa se, ett� ruokaa ei ollut, mutta tarvittavat aineet tai ainakin sinnep�in l�ytyiv�t kaapista. Kokkina ja sy�m�rin� toimi souler, IRC:n v�lityksell� ohjeita antoi alkuper�isen idean kropsun valmistamisesta saanut Pakastin ja virallisena tarkkailijana toimi ifreq.
Jauhot sekoitetaan maitoon, samoin suola ja kananmuna. Jotkut antavat taikinan turvota hetken ennen paistamista, ei v�ltt�m�tt� tarvitse. Kuten normaalia, kaapista ei l�ytynyt ihan tarpeeksi kaikkea, vaan puolikasta maitot�lkki� jatkettiin parilla desill� kermaa ja lorauksella vett�. M��ri� mitattiin parin desin juomalasilla. Lis�simme taikinaan my�s hieman korppujauhoja, leiv�nmurutkin k�yv�t hyvin.
Sitten levitet��n uuninpellille voita ja kaadetaan taikinaa ohuelti, noin sentin vahvuudelta. Netist� l�ydetyss� ohjeessa uunin l�mp�tila oli liian alhainen, kokeilumme todisti tarvittavan l�mp�tilan olevan 220 astetta. Ennen uuniin laittamista taikinan p��lle ripotellaan sokeria, ettei siit� tule kohokuorista.
Kropsun kuori pullisteli ja kohosi kuplille paikoitellen uunissa, t�ss� tilanteessa kuplia voi truivaasta puhki puukoolla tai muulla ter�aseella. Kokkimme yll�tykseksi t�m�k��n ruokalaji ei lopulta ollut pahamainenen Kuolemakakku(r), vaan tuloksesta tuli aivan onnistunut ja se nautittiin mansikkahillon kera. Kropsuun voi laittaa my�s juustoraastetta, porkkanaraastetta, pinaattia, nokkosenlehti�, omenaviipaleita fariinisokerin ja kanelin kera tai ihan mit� p��h�n juolahtaa.